1,5x
zoveel meldingen van natuurrampen tussen 2010 - 2019 als tussen 1990 - 1999.
Rampenrespons
Omdat steeds meer van hun leefgebied verdwijnt, hebben dieren bij rampen steeds minder plekken waar ze naartoe kunnen vluchten. Maar ons team is stand-by om hen te helpen. Met de nadruk op een goede voorbereiding, begint ons werk al voordat de ramp zich voltrekt. Een sterke planning helpt om vee in lokale gemeenschappen en wilde dieren in de buurt meer veiligheid te bieden in noodsituaties. En als het noodlot toeslaat, staan wij klaar om te reageren.
1,5x
zoveel meldingen van natuurrampen tussen 2010 - 2019 als tussen 1990 - 1999.
217
miljoen mensen zijn het slachtoffer geworden van natuurrampen sinds 1990 per jaar. Voor dieren loopt dat aantal volgens sommige schattingen in de miljarden.
Vandaag de dag komen extreem weer en rampen door menselijk toedoen steeds vaker voor. De omvang en frequentie daarvan zijn toegenomen in een tempo dat niemand heeft kunnen voorzien, ook de dieren niet.
klaar voor gevaar
Bij rampen hebben hebben mensen hulp nodig, maar dieren soms ook mensen. Of het nu over aardbevingen of vulkaanuitbarstingen gaat, voor, tijdens en na, IFAW staat klaar. Wij helpen gemeenschappen zich voor te bereiden op het ergste. En als het ergste gebeurt, zetten we getrainde en goed uitgeruste reddingswerkers in om dieren in nood te helpen.
De zwaarste aardbevingen duren maar een paar minuten. De zwaarste stormen een paar dagen. Wij zijn klaar voordat zij beginnen. Door onze samenwerking met overheden en lokale organisaties zorgen we ervoor dat er in het rampenplan ook aandacht is voor dieren in de gemeenschap en voor wilde dieren. Ook trainen we hulpverleners en partners in elk aspect van zowel de voorbereiding op rampen als de uiteindelijke technische respons, van Animal Search and Rescue (ASAR) tot het voorzien in tijdelijk onderdak en het verlenen van medische noodhulp. Want met een goede voorbereiding kun je de risico's voor dieren bij rampen beperken en ben je klaar om snel in actie te komen zodra het er veilig genoeg voor is.
respons op de grond
Wij zetten ons in waar we het hardst nodig zijn en waar we het grootste verschil voor dieren kunnen maken. En dus ontwikkelen we Animal Rescue Networks (ARN’s) op strategische locaties over de hele wereld, zodat we snel kunnen reageren als het noodlot toeslaat. Onze ARN’s verbinden duizenden professionals op het gebied van dierenwelzijn en dierenopvang, dierenartsen en vrijwilligers met elkaar, zowel op nationaal als lokaal niveau.
herstel na de ramp
Reageren op rampen behoort tot het gevaarlijkste deel van ons werk. En ons werk is na de redding nog niet afgelopen. Samen met lokale gemeenschappen onderzoeken we hoe we mensen en dieren beter kunnen voorbereiden op een volgende ramp. Vaak komt onze grootste impact voort uit de evaluatie hoe kwetsbaar een gemeenschap is voor gevaren. Vervolgens werken we samen met de gemeenschappen aan hoe we door strategische planning en capaciteitsopbouw op lokaal niveau het beste met deze gevaren kunnen omgaan. En daarmee zijn we terug bij het voorbereid zijn op risico's. Het is een cyclus: hoe meer we leren, des te veiliger we worden.
mensen redden door dieren te redden – voor, tijdens en na rampen
Bekijk projectal meer dan 30 jaar zijn we ter plaatse aanwezig om dieren getroffen door bosbranden te helpen
Bekijk projectna een overstroming kunnen verhoogde platforms helpen een koe te redden
Bekijk projectziektepreventie is rampenparaatheid
Bekijk projectbij rampen weten dieren niet hoe zij om hulp moeten vragen
Bekijk projectZonder jouw steun kunnen wij ons werk niet doen. Geef nu voor het verbeteren van de leefomstandigheden voor dieren.
Unfortunately, the browser you use is outdated and does not allow you to display the site correctly. Please install any of the modern browsers, for example:
Google Chrome Firefox Safari