Unfortunately, the browser you use is outdated and does not allow you to display the site correctly. Please install any of the modern browsers, for example:
Google Chrome Firefox SafariWetenschappers en beleidsmakers, boeren en vissers, boswachters en forensisch experts – het is niet altijd even duidelijk hoe mensen die zo verschillend zijn, toch goed met elkaar kunnen samenwerken. Wat na 50 jaar samenwerking wél duidelijk is in vele disciplines en culturen, is dat we geen van allen de problemen in ons eentje kunnen oplossen.
Dankzij deze relaties konden we koeien redden toen we in Myanmar gemeenschapsruimten aan het bouwen waren. En kunnen we in Malawi banen scheppen en een netwerk opzetten om wildlife crime te stoppen. En kunnen we in Nederland ervoor zorgen dat huisdieren van slachtoffers van huiselijk geweld een veilige plek kunnen krijgen. IFAW beschermt dieren, maar we bestaan uit mensen.
De problemen die op ons afkomen, worden steeds groter en ingewikkelder. Meer handel online in wilde dieren. Meer geluidsoverlast op zee. Meer zware stormen. IFAW bestaat al 50 jaar, maar we weten dat onze oplossingen niet steeds hetzelfde kunnen blijven. We moeten flexibel en nieuwsgierig zijn en openstaan voor nieuwe partners. Kortom: we moeten anders denken en anders doen.
Vele dachten dat euthanasie de enige optie was voor gestrande zeezoogdieren, maar wij bedachten een andere oplossing. We ontwierpen nieuwe technologie om ze veilig weer vrij te kunnen laten in zee. Toen op Bali veel mensen ziek werden na natuurrampen, vonden wij de oorzaak: niet-ingeënte honden. Nu zorgen we dat honden op eilanden hun inenting tegen hondsdolheid krijgen. En toen we de walvisjacht in Japan een halt wilden toeroepen, namen we contact op met de minst voor de hand liggende instelling: het IJslandse toeristenbureau.
Dus niet alleen doen we dingen anders, we doen ze beter.
Onze experts zijn niet bang om vieze handen te krijgen. En ook niet om van top tot teen vies te worden als er sectie moet worden verricht op een Noordkaper. Van het redden van gestrande zeehonden tot patrouilleren in natuurparken, overal vechten we in de frontlinie. We zorgen voor betere oplossingen voor dieren, mensen en onze leefomgeving.
In India stelden we land veilig voor een olifantencorridor tussen twee leefgebieden en droegen dat later over aan de Indiase regering. Vandaag werken we aan veiligstelling van 101 van soortgelijke doorgangen in het hele land. In Kenia zorgde onze unieke benadering van wildlife crime voor een significante verlaging van stroperij in de gebieden waar we werken. En in de achtertuin van ons hoofdkantoor op Cape Cod wisten we het aantal weer vrijgelaten dolfijnen te verhogen van één op tien naar drie op vier. Ons werk is niet altijd prettig, maar wel altijd nodig. En het is werk dat resultaten oplevert.
Als we één dier redden (een huisdier, achtergelaten tijdens een orkaan; een melkkoe, ontsnapt bij een aardbeving; een Noordkaper, verstrikt geraakt in visnetten), doen we veel meer dan een leven redden. We brengen ook een gezin weer bij elkaar. We helpen een lokale gemeenschap weer economisch op de been. We redden een bedreigde diersoort. We redden onze planeet.
Op zes continenten en drie oceanen hebben we meer dan 200.000 dieren gered. Uiteraard is dat maar een fractie van het aantal dieren dat in nood verkeert. Maar als we onze vooruitgang op een meetlat leggen, is er reden voor hoop.
Blijf op de hoogte. Sta klaar om iets te doen
Ja, ik ontvang graag nieuws, updates over activiteiten en over toekomstige mogelijkheden om te geven. Ik begrijp dat ik me op elk moment kan afmelden.Unfortunately, the browser you use is outdated and does not allow you to display the site correctly. Please install any of the modern browsers, for example:
Google Chrome Firefox Safari